DUTCH ARTICLE: KLAVER GIANT

October 07, 2017 314 keer bekeken 0 comments

Klaver Giant has helped us a lot. And then some more. In this Dutch article, they tell their story.

De Klaver Giant Groep draagt expertise bij aan het gehele technische ontwerp, het bouwen en begeleiden van het team Selficient om tot een duurzaam droomhuis te komen. Samen gaan wij voor winst van Solar Decathlon 2017.

U.S. Department of Energy Solar Decathlon 2017 is een internationale wedstrijd tussen diverse universiteiten van over de hele wereld. Zij worden uitgedaagd om een huis te ontwerpen en bouwen. Het huis moet op zonne-energie werken, energie efficiënt zijn, duurzaam en aantrekkelijk ogen. Het initiatief komt van het U.S. Department of Energy en wordt om de twee jaar gehouden. Deze maand wordt het in Denver, Colorado, U.S.A gehouden.

De Hogeschool van Utrecht doet mee aan deze wedstrijd onder de naam Selficient. Het team bestaat uit studenten van diverse opleidingen zoals Bouwkunde, Technische Bouwkunde en Elektrotechniek.

Selficient is een uniek bouwconcept dat niet alleen een zelfvoorzienend huis is, maar ook modulair en volledig gebaseerd op het concept circulaire economie. Door deze drie aspecten te combineren, wordt Selficient het duurzame droomhuis voor iedereen!

Na 2 jaar van ontwikkeling hier in Nederland, is het team op dit moment in Denver. In twee weken tijd hebben zij het huis op locatie opgebouwd. Een van onze collega’s was op locatie om de studenten te begeleiden. En met resultaat: Selficient staat als een huis! Gister is de wedstrijd officieel van start gegaan.

Het doel van Solar Decathlon is om studenten en de wereld te informeren over de voordelen van schone (en groene) energie. Daarnaast laat het zien dat comfortabele, betaalbare en energie-efficiente huizen ook mogelijk zijn. Vanuit de Klaver Giant Groep staan wij achter dit doel, en daarom dragen wij onze kennis bij aan dit project.

Lees hier het originele bericht 

0  Comments

__________________________________
© 2017 Selficient. All Rights Reserved.