DUTCH ARTICLE EBU: Selficient on 12 October at the market

October 05, 2017 452 keer bekeken 0 comments

A Dutch article, which works as an introduction for the new students who are taking over the project, once we are back in The Netherlands.

Utrechtse studenten strijden in finale Solar Decathlon Challenge: op 12 oktober een update uit de V.S.

Energy Solar Decathlon is een internationale wedstrijd waarin studenten worden uitgedaagd huizen te ontwerpen die optimaal gebruik maken van zonne-energie. Het team dat het beste design weet te combineren met slimme innovatieve energieproductie en marktpotentieel wint.

Een studententeam van de Hogeschool Utrecht doet mee en vertegenwoordigt (samen met Zwitserland) Europa in de finale. De HU doet als enige hogeschool mee aan de finale: de vijftien andere teams zijn van universiteiten, afkomstig uit diverse landen. Onder de naam Selficient werken studenten van diverse disciplines samen; van bouwkunde tot aan rechten. Ze willen deze Olympische Spelen op het gebied van duurzaamheid winnen. In de wedstrijd bouwen zij een duurzaam, zelfvoorzienend huis. De studenten zijn ervan overtuigd dat zij de toekomst van het bouwen in handen hebben.

12 oktober Get Connected
Op dit moment is het team hard aan het werk in Denver, Colorado (VS). Inmiddels staat er een huis, maar er is ook nog een hoop werk te doen volgens de studenten. Op 12 oktober, tijdens het EBU jaarcongres Get Connected in Amersfoort, laten we in het middagprogramma zien hoe het deze studenten in Amerika vergaat en kunt u in gesprek met afgevaardigden van het Selficient-team op de marketplace.

Op 15 oktober wordt bekend wie de winnaar is van de Solar Decathlon Challenge 2017.

Lees hier het originele artikel

0  Comments

__________________________________
© 2017 Selficient. All Rights Reserved.