DUTCH ARTICLE: SELFICIENT BEREIKT FINALE

September 15, 2017 188 keer bekeken 0 comments

A Dutch article from BRINK Climate systems

Selficient bereikt finale Solar Decathlon 2017

14 september 2017

Selficient, een uniek bouwconcept ontwikkeld door studenten van Hogeschool Utrecht, is als één van de 13 uit ruim 200 inzendingen gekozen om mee te doen met de ‘Solar Decathlon 2017’; een internationale wedstrijd tussen diverse universiteiten van over de hele wereld. Zij werden uitgedaagd om een huis te ontwerpen en te bouwen. Het huis moet op zonne-energie werken, energie efficiënt zijn, duurzaam en aantrekkelijk ogen. Selficient gaat in het najaar van 2017 het huis dat zij hebben ontworpen opbouwen in Denver, USA.

Selficient: duurzaam wonen voor iedereen
De missie van Selficient is het creëren van een nieuwe bouwstandaard waardoor duurzaam wonen voor iedereen mogelijk wordt. Dit doen ze door een huis te bouwen dat zowel zelfvoorzienend, modulair, betaalbaar, circulair als visueel aantrekkelijk is.

Partners
De studenten worden ondersteund door partners uit het bedrijfsleven. Brink heeft samen met de studenten een deel van de techniek voor verwarming en koeling in de woning ontworpen. In gezamenlijke ontwikkeling wordt de woning voorzien van ventilatie met warmteterugwinning (WTW), luchtverwarming en koeling. Het betreft een Elan 4 indirect gestookte luchtverwarmer die wordt aangesloten op een warmtepomp van LG.

Voor de finale reizen de studenten op 17 september af naar Denver. Zij bouwen het huis opnieuw op en presenteren dit aan het publiek (>200.000 bezoekers). Het is een erg enthousiaste groep studenten die, samen met het bedrijfsleven, een prachtige duurzame woning heeft gerealiseerd. Wij zijn trots op de geweldige prestatie van Selficient en wensen ze veel succes tijdens de finale!

Lees hier het origineel

0  Comments

__________________________________
© 2017 Selficient. All Rights Reserved.