DUTCH ARTICLE: "Selficient in finale van Solar Decathlon"

August 28, 2017 281 keer bekeken 0 comments

Houtblad schrijft over Selficient in finale van Solar Decathlon. Houtblad staat extra stil bij de bewerking van de gevel, met Nobelwood.

Studenten van de Hogeschool Utrecht verscheepten een zelf ontworpen energieneutrale woning naar Amerika. Het Selficient-team doet in Denver mee aan de internationale Solar Decathlon en zit in de finale.

De Solar Decathlon is een internationale wedstrijd tussen universiteiten in een woningontwerp op de criteria zonne-energetisch, energiezuinig, duurzaam en aantrekkelijk. De krachtmeting is een initiatief van het Amerikaanse ministerie van Energie. Ze eindigt in oktober in Denver, waar de genomineerde bouwsels worden opgetrokken. De woningen worden op tien parameters beoordeeld, decathlon betekent tienkamp.

Verscheept naar Amerika
Het studententeam heeft Selficient in Nederland gebouwd op de Eneco Energy Campus en vervolgens gedemonteerd en in containers ondergebracht. De woning is begin augustus verscheept naar Amerika. Ze demonteerden het huis zo dat het in Deventer in anderhalve week weer opgebouwd is. Half september reizen ze het huis achterna. Tijdens de finale half oktober nemen zij het op tegen andere teams die ieder een zo duurzaam mogelijke woning hebben ontworpen. Het team bestaat uit studenten techniek, marketing, business, logistiek en recht. Het gezelschap wordt ondersteund door docenten en sponsors.

Gevelbekleding NobelWood
De missie van Selficient is een nieuwe bouwstandaard te creëren met een zelfvoorzienende, modulaire woning volgens cradle to cradle en circulaire economie. Dit gebeurt met een demontabel Japans frame, afgewerkt met wand-, vloer- en dakelementen die zijn ontworpen door de studenten. De gevelbekleding is NobelWood van Foreco in het Derako-systeem. In januari wordt het Utrechts Science Park de definitieve plaats van Selficient. 

Lees hier het originele bericht

0  Comments

__________________________________
© 2017 Selficient. All Rights Reserved.