Dutch pressrelease - Studenten kleuren steden groen

July 30, 2017 251 keer bekeken 1 comments

Diverse steden in Nederland kleurden dit weekend groen door stickers en banners met klimaatwaarschuwingen. Met de tekst ‘over tien jaar zwem je hier’ en ‘het water komt tot hier’ worden de steden gewaarschuwd. Even schrikken, maar Selficient heeft antwoorden.

Dat de zeespiegel stijgt en het klimaat aan het veranderen is, klinkt abstract en ver weg. Studenten van de Hogeschool Utrecht vragen met deze actie aandacht. Als Team Nederland doen zij onder de naam ‘Selficient’ mee aan een internationale wedstrijd op het gebied van duurzaamheid.

 

“Selficient” is de naam van het studententeam van de Hogeschool Utrecht. Het team reist binnenkort naar het Noord-Amerikaanse Denver. Het team staat in oktober 2017 in de finale van de prestigieuze Solar Decathlon, een duurzaamheids-olympiade georganiseerd door het Amerikaanse Ministerie van Energie. De Utrechtse studenten ontwikkelden een energie-neutraal huis. “Selficient” ontwierp hiermee tegelijkertijd een nieuwe standaard van huizen bouwen. Een standaard waardoor duurzaam wonen nu voor iederéén mogelijk wordt. Innovatieve technologische hoogstandjes verbazen mensen. Wat vroeger onmogelijk leek, kan nu ineens worden gerealiseerd.

 

Team Nederland

Het “Selficient” huis is een jaar geleden als concept ingezonden naar de Solar Decathlon. Honderden internationale studententeams zijn afgevallen.  De Hogeschool Utrecht staat nu als enige hoger onderwijsinstelling uit de Europese Unie in de finale.  Met partners uit Nederland, Japan én Amerika is het mogelijk geworden het conceptuele “Selficient” huis ook daadwerkelijk te bouwen. De tijd is aangebroken dat Nederland weet wat de studenten gaan doen in Denver en dat ons land trots mag zijn op de prestatie.

 

 

 

Het Selficient Huis

In het Akkoord van Parijs (2016) staan doelstellingen, voortvloeiend uit de klimaatconferentie, die een jaar eerder in de Franse hoofdstad is gehouden. Het akkoord moet de uitstoot van broeikasgassen terugdringen. “Selficient” draagt bij aan deze doelstelling door een eerste stap op weg naar een nieuwe bouwstandaard. Het Selficient huis is zelfvoorzienend, modulair en volledig gebaseerd op de circulaire economie. Door deze drie aspecten te combineren ontwikkelde “Selficient” het duurzame droomhuis voor iedereen!

 

Betaalbaar

Naast het ontwikkelen van een duurzaam huis, is het voor “Selficient” van groot belang het duurzaam wonen ook betaalbaar te maken voor iedereen. Door middel van slim gebruik van natuurlijke bronnen en verplaatsbare panelen is een dergelijk huis een stuk goedkoper, vergeleken met een traditioneel gebouwde woning. Wonen in een zelfvoorzienend huis is voor iedereen haalbaar, ongeacht grootte van de portemonnee, samenstelling van het gezin en individuele extra wensen.

 

 

 

Voor meer informatie over het “Selficient” huis of het team:
YT: bit.ly/MeetSelficient
W: www.selficient.nl
FB: www.facebook.com/selficientNL

M: info@selficient.nl

 

_________________________________________________
Noot voor de redactie/niet voor publicatie:

Voor meer informatie en HR-beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Eva Pijnappel, communicatie & marketing “Selficient”. 

E: eva.pijnappel@student.hu.nl | M: 06 10 12 87 01

 

1  Comments

Janiek van der Palen August 02, 2017

Good work team!

__________________________________
© 2017 Selficient. All Rights Reserved.