Van Selficient naar Selficient B.V., Celcius en Wonen 3.0

February 25, 2019 110 keer bekeken 0 comments

Hoe een studentenproject uitgroeide tot iets moois!

Per 1 maart is het zover; de merknaam Selficient wordt vanaf deze datum alleen nog gebruikt door de startup die is voortgekomen uit het studentenproject: Selficient B.V.

Selficient B.V. is in augustus 2018 opgericht door Robin Stuiver en Thijs Morel, twee oud studenten uit het voormalige Selficient-team dat in 2017 deelnam aan de Solar Decathlon Denver, en Hans Stuiver. Als uitgangspunt voor hun startup gebruiken zij het SD2017-concept en nemen deze onder de loep om verbeteringen te realiseren op basis van de woonbehoefte van de Nederlander. Hun doel is om eind 2019 een eerste huis te (laten) bouwen.

Daarmee houdt het Solar Decathlon avontuur echter niet op. Inmiddels is het nieuwe studententeam Celcius HU volop bezig met het ontwikkelen van een nieuw duurzaam huisconcept voor deelname van de SD Challenge in Washington in 2020. Met nu al zo’n 30 studenten vanuit tien verschillende opleidingen binnen de Hogeschool Utrecht werken ze vol enthousiasme samen om met een zelfvoorzienend, verrassend, circulair, innovatief én betaalbaar duurzaam huis te verschijnen in Washington.

Challenge based onderwijs, zoals deelname aan wedstrijden als de Solar Decathlon, blijkt een zeer verrijkende en inspirerende vorm van onderwijs voor studenten. Daarom wil de Hogeschool Utrecht dit type interdisciplinair onderwijs een plek geven. Hiertoe is het programma Wonen 3.0 opgestart. Deelname van studententeams aan de Solar Decathlon Challenge en in de nabije toekomst ook aan andere wedstrijden, valt onder dit programma. Buiten deze challenges als onderwijsvorm maakt een onderzoeksprogramma deel uit van Wonen 3.0, waar studenten onder andere aan onderzoeksvragen vanuit het partnernetwerk gaan werken.

De oprichting van Selficient B.V. heeft ook een aantal praktische consequenties. De social mediakanalen en emailadressen met de naam ‘Selficient’ gaan vanaf 1 maart over naar Selficient BV. Dat betekent dat de content verder beheerd gaat worden door deze startup.
Team Celcius en programma Wonen 3.0 zullen binnenkort te vinden zijn via een eigen website: www.celciushu.nl  en www.wonen30.nl.

De naam ‘Selficient’ mag alleen nog gebruikt worden om deze startup aan te duiden of om te verwijzen naar de deelname aan de Solar Decathlon Challenge in 2017.

Wij verzoeken iedereen dan ook om het gebruik van de naam Selficient aan te passen aan de nieuwe situatie. Aangezien de social media kanalen een gedeelde historie bevatten van zowel de HU als Selficient B.V., blijft de huidige content ook ter beschikking van beide staan.
Iedereen, die niet wil dat deze content verder door Selficient B.V. of HU gebruikt wordt, vragen we vriendelijk dit bij ons aan te geven.

Voor het voormalige ‘Selficient-huis’ dat nu geplaatst is op het Utrecht Science Park en dat de functie van living lab krijgt, komt een nieuwe naam. Welke dat wordt, bewaren we nog even tot de officiële opening van het huis.

Emailadressen:

Selficient BV: info@selficient.nl

Celcius: celcius@hu.nl

Wonen 3.0: wonen3.0@hu.nl

0  Comments

__________________________________
© 2017 Selficient. All Rights Reserved.